Puzzel Mij {boek}

Puzzel Mij: boek en CD"Voor even vergeet ik dat de wereld rond is en leef ik belachelijk aan de oppervlakte. Levens rondom mij swipe ik weg op basis van uiterlijk. Karakteromschrijvingen verschijnen als ingrediënten op verpakkingen en beoordeel ik als even schadelijk. Ik match met Jan en Piet, wissel wat blabla uit en word moe van lege woorden. Ik sta op het punt de app van mijn telefoon te gooien. En dan heb jij mijn aandacht."


Puzzel Mij zuigt je mee in het hoofd van Fleur. Daar zijn thee en therapie. Vaders en grootmoeders. Bussen en kussen. Pillen en planten. En een stelling: 'Mensen worden verliefd op de persoon die de grootste wonden voor hen blootlegt, maar tegelijk de zalf heeft om de pijn te verzachten.' Tussen al die elementen liggen Fleurs vragen op de loer: Hoe blijf je rechtstaan in een kromgetrokken wereld? Kan liefde wonden helen, of enkel pijn verdoven? Is wetenschap verzoenbaar met spiritualiteit? En vooral: Heeft alles altijd zin?


In 2017 stuurde Ine Verhaert een hoop woorden naar Sebastiaan Simoens met de vraag of hij er muziek bij kon maken. In 2018 maakten ze de voorstelling Puzzel Mij, met coaching van Peter De Graef. Jasper De Ridder maakte er beelden bij. In 2020 brengt Collectief Ablatief het op waarheid gebaseerde verhaal in boekvorm uit, mét een CD. De drijfveer van dit maakproces ontstond vanuit de diepe wens om het (te eenzijdig belichte) thema van psychische kwetsbaarheid verder te ontsluieren.


'Puzzel Mij' is te bestellen via de webwinkel.


---

CREDITS BOEK:

Auteur: Ine Verhaert
Ontwerp: Jasper De Ridder
Productie: Daan Yperman en Sebastiaan Simoens
Druk: ZwartOpWit
Gedrukt op Nautilus Classic, 100% ongestreken gerecycleerd papier FSC-certificaat

CREDITS CD:

Tekst: Ine Verhaert
Muziek: Sebastiaan Simoens

Elektrische gitaar: Sebastian Leye
Toetsen: Tijn Driessen
Bas: Gerben Brys
Drums: Siemon Theys

Producer: Emiel Van Den Abbeele
Mixing: Emiel Van Den Abbeele
Mastering: Gert Van Hoof (Cochlea Mastering)
Opnames: Hightime Studio


De publicatie kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid.